.

Monday, March 12, 2007

-1,+4,-1,+3_-4,-7,-1,-6,-4,+4



Ξερω τις λεξεις. Ομως αδυνατω να καταλαβω την αναγκη υπαρξης τους. Ξερω τις συλλαβες. Μα δεν μπορω να συλλαβω την ενοια της αρθρωσης. Ξερω καλα και το κακό που φωλιαζει σε αυτες. Εσφαλμενα εντούτοις. Πρωτα το ενιωσα σαν βρεφος και επειτα εμαθα να το ονοματιζω. Ο διαχωρισμος του μεχρι και σημερα απο την λεξη αναπνοη ματαιος. Η αναπνοη και το ματαιο εχουν επτά γραμματα. Η αυτοκαταστροφη ειναι μια λεξη που εφηβος εμαθα να προφερω σωστα. Και μετα απο χρονια ημουν σιγουρος πως θα μου χρειαστει. Οταν εμαθα και την λεξη " Εξελιξη".
Καθως μεγαλωνα μαθαινα την λεξη παθος, την μελετουσα σχολαστικά. Τα παθη του Χριστου ,τα παθη καθε ανθρωπου που καταληγει στην απογνωση και τα παθη των πλησιον μας οποια και αν είναι αυτα. Τα παθη τα δικα μας γραμμενα στο τελος αφου ολοκληρωθει η αλυσιδα με τιτλο "το συνολο των παθων". Τα παθη αναγνωστων που δεν καταφεραν ποτε να απεξαρτηθουν απ'την πιο καταστροφικη αρετη. Αυτην που την νιωθεις οταν νιωσεις "βεβαιος". Αυτην που σε προκαταβαλει οταν πλαγιάσεις με τον χρονο. Και εξασφαλισεις μαζι του μια θεση στον "μέλλον". Ολα τα πάθη. Ακομα και τα παθη της ευφοριας τα ξενα δικα μας. Και ας αυτα εκβάλουν στον "πλουτο" .Εσωτερικο/εξωτερικο. Και τα δυο αποτελουνται απο τα ιδια γραμματα ως πρ0ς τον αριθμο .Αλλα αυτο ταιριαζει με την λεξη "κακοτυχια" περισοτερο. Λεξη που δεν μου χρειαστηκε ποτε,την διεγραψα έγκαιρα.Δεν την πιστεψα διόλου .Απο την εποχη που ανθρωποι καναν τους κακοτυχους σε παραμυθια λιγοσελιδα,πολυχρωμα οστοσο ,γεματα απο χαμογελα καθε λογης χρωματων. Και τα χρωματα ειναι λεξεις. Μπλε εποχη την βαφτησαν την σάπια. Μπλε κατασταση την μελαγχολια. Μπλουζ την αναγκη να τα συνθεσουν ολα αυτα στο σαξοφωνο. Αψηφω την μοιρα. Οπως προαναφερα οτι δεν πιστευω και στην κακοτυχια. Εσπασα καθρεφτες ,σκοτωσα μαυρους γατους.Απο πολυ νωρις. Η λεξη "νωρις" εχει πεντε γραμματα. Οπως και το "λεπτο" εχει τόσα. Ο μονος αριθμος που εχει πεντε γραμματα στον ρολοι ειναι ο αριθμος πεντε .Ο ιδιος λοιπον. Ειναι αυτος που εχει οσα γραμματα οσα υποδηλωνει και η υπαρξη του. Ολα λεξεις ειναι μην τις πιστευεις. Συγνωμη. Και το ρολοι εχει πεντε γραμματα.Και ο κτυπος του τόσα εχει. Ψεματα... Το εννια εχει κι' αυτο πεντε γραμματα. Αλλα ειναι αδιαφορο ,δεν εχει προσωπικοτητα και δεν θα του δωσουμε την πρέπον σημασία. Αν το γυρισεις αναποδα γινεται εξη ,αυτος ειναι ενας λογος να το αποφυγουμε. Ο αλλος ειναι οτι αφηνει σεξουαλικα υπονοουμενα οταν βρεθουνε μαζι. Εξη γραμματα εχει η γαληνη να θυμασαι . Ομως πεντε εχει η θλιψη. Η οδυνη και ο πονος.
Ξερω και τα συνωνημα. Ξαναπαμε στο παθος/ποθος. Το παθος ειναι συνωνημο του ποθου. Αυτο δεν ειναι σωστο ομως. Τουλαχιστον η χρονικη σειρα τους θα πρεπει να ειναι αλλαγμενη. Οπως και η αξιολογηση. Πρωτα θεωρω οτι υπαρχει ο ποθος. Και μετα απο την ολοκληρωση αυτου ,τα παθη. Δεν γινεται να διδακτεις και τα δυο μαζι με την προφαση οτι εχουν τον ίδιο απόηχο. Γιατι εκει καταληγουν οι λεξεις, πως αντηχουν στα αυτια μας. Και τα αυτια μας ειναι ψευτικα. Αλλα ποιος με ακουει αφου εχω εξαληψει προ καιρου την επικοινωνια; Ο χρονος υπαρχει μεσα σε ολα αυτα που εγραψα. Νοητα παρατηρει τις λεξεις και τους αυτουργους ανθρωπους να τις πραγματοποιουν. Ο χρονος δεν εχει συνωνημο που τον ταυτιζει απολυτα. Ειναι κυριαρχος και αυτονομος σε αυτα τα εξη γραμματα. Εξη γραμματα εχει ο έρωτας. Οπως και το τίποτα.

Ολα λεξεις ειναι ,μην τις πιστευεις. Η λεξη "λεξη" εχει τέσσερα γραματα. Μα τοσα εχει και το "ψέμα" .
Συγνωμη...
Συγνωμη που η λεξη "ψευτης" εχει τοσα γραμματα οσα και το ονομα μου.
Συγνωμη...
.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

GRAFEIS: Τα παθη αναγνωστων που δεν καταφεραν ποτε να απεξαρτηθουν απ'την πιο καταστροφικη αρετη. Αυτην που την νιωθεις οταν νιωσεις "βεβαιος". Αυτην που σε προκαταβαλει οταν πλαγιάσεις με τον χρονο. Και εξασφαλισεις μαζι του μια θεση στον "μέλλον".

H MONH VEVAIOTHTA POU ENIOSA POTE HTAN H VEVAIOTHTA TOU THANATOU KAI THS KATASTROFHS.EIXA DYO EPILOGES: NA VITHISTO STHN ANYPARKSIA H NA PISTEPSO SE KATI POU THA EKANE TH ZOH MOY LIGOTERH DYSKOLH.

SE AYTH TH ZOH O KATHENAS VRISKEI TO DIKO TOY TROPO "NA THN PALEPSEI" OPOS LETE ESEIS OI NEOI.
O KATHENAS EXEI TO DIKO TOU MPASTOUNI GIA NA STATHEI ORTHIOS.
KAI H MEGALYUTERH VLASFHMIA EINAI NA MH SEVESAI KAI NA PRIONIZEIS TO MPASTOUNI TOU KATHENOS.

GRAFEIS POLY ORAIA.
FAINETAI NA EINAI LYTROTIKO GIA SENA TO GRAPSIMO,
NA EINAI TO DIKO SOY MPASTOUNI

KI EGO KSEKINHSA KAPOTE ETSI.
KATELIKSA STO MHDEN
PROSPATHISA NA GINO PIO XAZOS, NA MH SKEFTOMAI TOSO.
BRHKA TO LIAKOPOULO KAI TH THRHSKEIA.

DE LEO OTI EINAI I PIO SOSTI EPILOGH, ALLA APO THN PARAMYTHA POY XRONIA EPINA KAI ME EIXA RHMAKSEI EINAI KALYTERA.

DE THA KSANAGRAOPSO STO BLOG SOU GIATI BLEPO OTI GINOMAI ANTIKEIMENO EMPAIGMON.

ENA PRAGMA THA PO MONO SE OLOUS TOUS ANAGNOSTES SOU KAI SE SENA.

O KATHENAS MAS EXEI TH DIKH TOY ISTORIA GI AYTO POY EINAI SHMERA. KAI I ISTORIA TOY EINAI TO PIO IERO PRAGMA STON KOSMO.

March 13, 2007 at 7:35 PM  
Anonymous Anonymous said...

salvador είσαι ψεύτης αν νομίζεις ότι όλα αυτά δεν ισχύουν.... και αληθινός επίσης.

March 17, 2007 at 11:48 AM  

Post a Comment

<< Home